2/22/2013

KOKOSFETT


För några dagar sedan så köpte jag kokosfett som går att använda precis som smör. Kokosfettet smakar inte kokos. Jag tänker använda kokosfett istället för smör för att jag inte vill äta så mycket mejerier och i kokosfett är det inte heller några kolhydrater. Kokosfett är mer naturligt för människan än smör.

  • Laurinsyra omvandlas i tarmen till monolaurin som skyddar mot virus- och bakterieangrepp.
  • Kaprylsyra tillför syra i tarmen som gynnar tillväxten av goda tarmbakterier och motverkar svamp som Candida.
  • Kokosfett förbättrar upptaget av de fettlösliga vitaminerna.
  • Kokosfett gynnar balansen mellan omega-6 och omega-3.
  • Kokosfett är stabilt och tål upphettning mycket bra vilket gör den till ett optimalt matlagningsfett. Det oxiderar först vid 198 grader.
  • Kokosfett blir flytande vid 25 grader och kallas då kokosolja
LÄNK till källan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar